FOTOREPORTAGE: Spectaculaire werken aan het viaduct van Wilsele

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 12 mei 2020

In het weekend van 9 & 10 mei plaatsten we betonnen liggers op het viaduct van Wilsele (E314), in het kader van de verbreding van het viaduct. Dat leverde enkele spectaculaire beelden op. Bekijk hieronder de foto’s. 

 

 

 

Verbreden van het viaduct

Het viaduct van Wilsele wordt verbreed aan de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt, ter hoogte van de afrit Wilsele/Kessel-Lo. We doen dat in het kader van de aanleg van een spitsstrook tussen Herent en Aarschot. De spitsstrook loopt van voor het viaduct van Wilsele tot aan de afrit in Aarschot. Om op het viaduct voldoende ruimte te hebben voor de afrit, moet het viaduct lokaal verbreed worden. In 2019 bouwden we langs het viaduct de pijlers waarop het nieuwe deel van het viaduct zal komen te liggen. In het weekend van 9 & 10 mei (tussen vrijdagnacht en zondagochtend) werden bovenop die pijlers ook de liggers geplaatst. 

Verbreding viaduct

 

Het plaatsen van de liggers, stap voor stap

De afrit komende van Brussel werd gedurende de werken afgesloten. Langs die afrit werden de betonnen liggers, van 35 meter lang en 70 ton zwaar, aangevoerd tot op het viaduct. 

liggers viaduct_1 liggers viaduct_2

 

Met behulp van twee grote hijskranen, eentje op het viaduct en eentje op de lager gelegen Aarschotsesteenweg, werden de liggers één voor één op hun plaats gehesen.

liggers viaduct wilsele_3 liggers viaduct_4
liggers viaduct_5 liggers_viaduct_wilsele_4
liggers viaduct_6 liggers viaduct wilsele_3
liggers viaduct wilsele_11 liggers viaduct wilsele_12
liggers viaduct_7 liggers viaduct_8
liggers viaduct_9 liggers viaduct_10
Werken viaduct Wilsele 5 Werken viaduct Wilsele 3
Werken viaduct Wilsele 2 Werken viaduct Wilsele 4

 

Nadien werden tussen de liggers de betonplaten geplaatst. Bovenop deze constructie wordt in een volgende stap de nieuwe rijstrook opgebouwd.

 

viaduct wilsele_314

 

Blijf op de hoogte van de werken!

De werken op het viaduct duren nog tot de zomer van 2021. Bekijk hier welke projecten we er uitvoeren. Hier vindt u alle laatste informatie over de verkeershinder.