Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

✅ Renovatie van het viaduct in 2018

De Vlaamse Regering wil het verkeer op de E314 tussen Brussel en Aarschot vlotter laten rijden. Om die doelstelling te realiseren besliste ze in 2016 om een spitsstrook aan te leggen tussen Herent en Aarschot. Als voorbereiding op die spitsstrook renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer eerst het viaduct van Wilsele volledig. In 2017 en 2018 werd de onder- en bovenkant van de noordelijke kant van het viaduct aangepakt. 

Renovatie van het viaduct in 2018
E314_2018_viaduct_EH12718

Volledige renovatie van het viaduct van Wilsele


De volledige renovatie van het viaduct van Wilsele neemt in totaal 4 jaar in beslag:

  • In 2017 en 2018 werden de onder- en bovenkant van het noordelijke deel van het viaduct aangepakt, in de rijrichting van Brussel. Bekijk de fotoreportage uit 2018 van de structurele onderhoudswerken op en onder de E314.
  • In 2019 saneren we de onderkant van het zuidelijke deel van het viaduct, in de rijrichting van Lummen.
  • In de zomer van 2020 starten we met de renovatie en verbreding van de bovenkant van het viaduct in de rijrichting van Lummen. Die verbreding richting Lummen is noodzakelijk in het kader van de spitsstrook Herent-Aarschot.  De huidige locatie van de afrit Wilsele-Vuntcomplex wordt opgenomen in die nieuwe spitsstrook. Om de afrit te behouden hebben we dus extra ruimte nodig op het viaduct.
Werken Viaduct

Vernieuwing bovenbouw richting Brussel


Het viaduct van Wilsele kreeg tussen april en september 2018 een volledig nieuw wegdek in de rijrichting van Brussel. Eerst stripten we de volledige bovenkant van het viaduct: het asfalt, de waterdichting in gietasfalt en de veiligheidsinrichting (leuningen en veiligheidsstootbanden) gingen eraf. Daarna bouwden we bovenop de betonnen liggers en het betonnen brugdek een nieuw wegdek op, bestaande uit een wegverharding met waterdichting en verschillende asfaltlagen. Ook de leuningen en veiligheidsstootbanden werden vervangen.